Tävlingspremiär och skidåkning på hemmaplan

I helgen var det tävlingspremiär i både Bruksvallarna och i Gällivare. Några av våra elever var där och tävlade och gjorde riktigt bra ifrån sig. Grattis till fina insatser! På lördagens skatelopp i Bruksvallarna körde damerna 5 km och herrarna 10 km. I herrloppet blev Marcus Fredriksson 4:a, Marcus Grate 7:a och Mattias Vesterlund slutade på 15:e plats. I damklassen kom Linn Svahn på 10:e plats. Hon tyckte att premiären kändes tung, men hon fick verkligen revansch dagen efter när hon tog hem segern på sprinten. Sprinten blev även en succé på herrsidan med två elever på pallen. Grate tog hem segern och Fredriksson blev trea.

I Gällivare var det klassisk sprint på lördagen och 10 och 15 km skate på söndagen. Carl Schogster gjorde riktigt bra ifrån sig och tog hem segern på sprinten. Oscar Årebäck kom på 15:e plats på distansen under sin första tävlingshelg som junior.

Carl på gårdagens intervallpass. Grattis till helgens seger!

Carl på gårdagens intervallpass. Grattis till helgens seger!

I Lycksele har det kommit några centimeter snö, och det är riktigt fint att åka skate på skidspåren. Igår körde vi det första intervallpasset på skidor i Lycksele för denna säsong. På uppvärmningen la vi in lite impulser och stegringslopp i varierad terräng. Varje intervall tog ca 2.30 min och vi körde runt 10 stycken. Det blev ett tufft och bra pass. Vi har även med två praoelever denna vecka som kämpade på riktigt bra på passet.

I helgen är det väldigt många som ska tävla i Arvidsjaur, så det blir tävlingspremiär för vissa där i helgen. Lycka till!

Paste your AdWords Remarketing code here