Skolmästerskap

Det årliga skolmästerskapet är avgjort. En tävling vi avrundar skidsäsongen med varje år. Vi genomför tävlingen i en herrklass och en damklass med varierade grenar som ställer krav på olika färdigheter ,såsom  utförskörning, tekniska talanger samt snabbhet. Äran av att segra består i en inteckning i det instiftade vandringspriset som pryder väggen på skolan.

I år bestod grenarna av fyra deltävlingar. Vi inledde med en skicross där Linn segrade i damklassen före en delad andraplats mellan Rebecca Öhrn och Ellen Holmgren som båda var fyra sekunder efter Linn. I herrklassen visade 1:a pojkarna sig starka, segrade gjorde Oscar Årebäck en sekund före Emrik Nordgren.

Andra grenen bestod av staksprint. I damklassen var Linn snabbast med en åktid på 28 sekunder. I herrklassen var Jens Sehlan snabbast.

Den tredje grenen var det stående inslaget  i skolmästerskapen, Utförsace. På grund av lite snö på några ställen fick vi modifiera banan en aning. Men vi startade på högsta punkt på Tannberget och gick i mål på stadion. Vi hade kallat in våran nestor Ove Vesterberg som funktionär och han sa att det var bland det roligaste han sett på skolmästerskapen. Ca 50% ramlade eller körde av banan så vi är glada att vi slapp åka på akuten. Hur gick det då, jo Grate vann herrklassen överlägset med 6 sekunder för Jakob Stark och Mattias Sundin som var delad två:a. I damklassen vann Sandra Wiig en sekund före Ida Gustavsson.

Den fjärde och sista grenen bestod av en teknikbana med hinder. Man kan konstatera att strategin för att bemästra hindren är olika och med olika framgång. Tidsintervallet var mellan 1.29 till 2.42 i herrklassen och 1.42 till 2.53 i damklassen. I damklassen segrade Linn Svahn före Wilma Jönsson och i herrklassen Marcus Grate före Carl Schogster.

Efter att sekretariatet räknat tider och fått fram listor på varje deltävling och samanställt de med lägsta platssiffra totalt efter varje deltävling. Så fick vi fram en slutlig resultatlista och kunde utse medaljörena och de som segrade och fick sitt namn ingraverat i det åtråvärda vandringspriset. I damklassen hittade vi Linn Svan som segrare före Ida på andra och Rebecca på tredje plats. I herrklassen segrade Marcus Grate före Mattias Sundin och Oskar Årebäck. En prispall med alla årskurser representerade.

Vi avslutade dagen med middag och prisutdelning på elevhemmet.

Ida Gustavsson

Ida Gustavsson

 

Linda Ström

Linda Ström

Undra om Elin klarar detta?

Undra om Elin klarar detta?

Rebecca Öhrn

Rebecca Öhrn

Grate synar snön lite närmare

Grate synar snön lite närmare

En del av deltagarna på SM

En del av deltagarna på SM

Paste your AdWords Remarketing code here