Sista veckorna innan jul

Sista veckorna innan julledighet har varit omtumlande för oss på skidgymnasiet. Det började när vi skulle till Piteå och samtidigt som Cathrine insjuknade i blodförgiftning och blev väldigt sjuk och det var ovisst hur hon skulle klara av det hela. Glädjande så börjar hon återhämta sig och har blivit piggare. Nu har hon kommit till Lycksele lasarett och ska stanna där några veckor. Jag har varit idag och hälsat på henne och jag fick en positiv intryck av att hon är på bättringsvägen. Givetvis så har hon en lång väg att vandra innan man är helt återställd. Vi alla lärare och elever hoppas verkligen att snart få se Cathrine på skolan.

Glädjande efter fina resultat i Piteå och junior cupen, så blev Elina Rönnlund IFK Umeå uttagen till att representera Sverige vid Skandinaviska cupen i Lillehammer den gångna helgen. Här gjorde Elina mycket bra tävlingar i stor konkurrens. Vid lördagens sprint (F) blev hon 15:e dam och vid söndagens masstart (20 km K) belade hon en 20:e plats och var ändå inblandad i vurpa och stavbrott. Det är sådana här tävlingar som visar juniorerna hur konkurrensen är i seniorsammanhang.

De sista dagarna har det kommit lite snö i Lycksele och kommunens spårkörare har varit ute och trampat med skoter och dragit rulle på de mest preparerade spår vi har. Ett snöfall till och vi kan börja åka i Tannbergsterrängen. Vi har åkt några pass på Långtjärnens snötäckta is där stakning varit passens innehåll. Det är en väldigt stor tur att vi har glaciärvägen Långliden i östligaste delen av Stöttingfjället. Där har vår duktige spårkörare Roland Forsgren Vägsele preparerat kanonspår.

Den sista veckan har varit en tuff vecka med mycket träning. 2 intervallpass, 2 styrkepass, 2 stakpass och några längre A1 pass. Eleverna har gjort kanoninsatser på träningarna och nu under julledigheten så gäller det att behålla träningen på bästa sätt även om några åker hem till snöfria marker. Några kommer köra någon tävling men det som nu finns i tankarna är JVM testen och Cuptävlingarna i Torsby 9-11/1. De blev ju flyttades fram en vecka och vi får hoppas att man får snö snarast i Torsby.

Vi tränare på skidgymnasiet önskar alla elever, föräldrar, sponsorer och fans en riktigt God Jul och Gott Nytt år.

DSC_1446

Tove Bäckström

 

DSC_1450

Lukas Adolfsson

 

 

Paste your AdWords Remarketing code here