Scandic cup Östersund

Lördagens morgon inleddes med sprintkval. I damer 17-18 gjorde Ellen Holmgren ett bra lopp och kvalade in på en fin 14:e plats. Även Alice Hellström och Ellinor Jakobsson gick vidare till kvartsfinal, men tyvärr gick ingen av dessa tre vidare till semifinal. Hulda Forsberg och Sandra Wiig gick trots en tuff sommar och höst också vidare från kvalet och känslan är nu att de är på rätt väg.

Ellen Holmgren

Ellen Holmgren

 

Emrik Nordgren har hittills haft två mycket bra dagar med en fin insats på fredagens JVM-test där han slutade på en 24:e plats och idag, lördag gick han vidare till finalpasset på sprinten. Oscar Årebäck tog sig ända till semifinal på dagens sprint, vilket är hans bästa resultat någonsin som junior på sprint. Simon Karlsson var i god form, ledde kvartsfinalen och såg ut att ta en lätt seger då han tyvärr ramlade ca 70 m före mål.

Oscar i semifinal

Oscar i semifinal

 

I herrar 19-20 hade vi få startande. Mattias Sundin gjorde dock ett bra lopp och tog sig vidare till kvartsfinal. Nu laddar vi om batterierna inför morgondagens masstart i klassisk stil.

 

Paste your AdWords Remarketing code here