Sammanfattning från helgens cupfinal i Kalix.

Kalix bjöd på riktigt nattkallt men levererade strålande solsken under dagarna vilket gjorde att vi fick kanonspår och ett riktigt vinterföre. Två trevliga tävlingsdagar där tyvärr deltagarantalet var mycket mindre än normalt. Sjukdomar och långa resan till Kalix från sydliga orter och en del tävlingströtta åkare efter JSM var nog orsaken till det låga antalet startande.

Ungefär hälften av våra åkare kom till start. Under lördagens prolog åkte Rebecca Öhrn stabilt till sig en finfin 3:e plats. Rebecca tappade en placering under söndagens jaktstart och hamnade slutligen på en 4:e plats. Jonna Sundling gjorde som vanligt ett stabilt åk och bra skatelopp vilket gav henne en ytterligare seger i prologen. Hon åkte också fortare än D 21:orna. Vid jaktstarten var hon ett jagat villebråd av sina starkaste konkurrenter Sofia Henriksson och Julia Svan. De startade 15 sek efter Jonna och satte högsta fart för komma ifatt. De kom ifatt och spurta ifrån Jonna på slutet vilket gav Jonna en finfin 3: plats.

Bland H17-18 gjorde Marcus Fredriksson och Björn Sandström var sina stabila åk i prologen vilket gav Marcus seger med en dryg sekund och Björn en finfin 3:e plats. I jaktstarten blev det en klunga på 7 åkare när två varv återstod. Björn som var med i klungan råkade ramla styggt i en av utförslöporna och landade med 60 km fart i diket. Björn steg omtumlat upp och fortsatte köra på och åkte upp sig till en fin 6:e plats. Marcus kämpade på i klungan och blev till slut en fin 5:a.

Marcus Grate åkte ett bra lopp i prologen och blev 9:a men tappa i jaktstarten till en 19:e plats. Mattias Vesterlund behöll sin placering från prologen och åkte in på en totalt 18:e plats. Frida Hedman åkte upp sig 5 placeringar under jaktstarten. Gick från en 20:e plats till 15:e plats. Jens Selahn åkte upp sig 10 placeringar från 35:e till 25:e plats.

Detta var säsongens sista viktiga lopp och nu återstår några få lopp.

Paste your AdWords Remarketing code here