Multidag

Traditionsenligt har vi i slutet på terminen genomfört en Multidag. En dag som eleverna ser fram emot med skräckblandad förtjusning. I år planerad av våran frilansande konsult Ove Vesterberg.

Multidag innebär att vi förflyttar oss i lag på transportsträckor med cykel och genomför ett antal specialsträckor längsvägen i tävlingsform i olika grenar så som bl.a löpning, och rullskidor. Hela äventyret tar ca 8 timmar och i år förflyttade vi oss 8,5 mil. Ove hade bjudit in tre lagledare att lotsa sitt lag och slåss om segern. Det var Lag Peter Jönsson som fick göra en sista resa med sina 4:or. Utmande av lag Petter Ögren och lag Pierre Bryntesson.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                  Lag Peter dvs Åk 4 avslappnade innan start, snackar taktik.

Första transporten var till Holmgård en sträcka många rullat på rullskidor, längs Vilhelminavägen. På första specialsträckan väntade 4,2 km stakning i motbacke till Bäverträsk. Den totala lagtiden var nästa två timmar. Efter stäcka ett ledde lag Pierre med 41 sekunder före lag Petter som var 2 sekunder för lag Peter.

 

Jonna stak multi

                                                                                        Jonna Sundling

 På nästa transport gick det undan i Bäverträskbacken, Petter låg backom en husbil som han övervägde att rulla om i 80 blås. Nästa specialsträcka var en terränglöpning i kuperad terräng och i grustag, tog omkring 20 minuter.

Grate löp multidag                                                                                                Marcus Grate

Sundin, Nilsson Löp multidag

                                                                        Mattias Sundin och Johan Nilsson

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                             Frida och Julia är trots allt glada efter den grymt tuffa terrängbanan.

Efter denna stäcka var vi verkligen igång och många var ganska slitna redan efter andra specialsträckan, en tuff öppning från konslutens sida. På sträcka tre väntade ett motbacketest dvs löpning uppför en skogosbilväg som på toppen bjöd på vidunderlig utsikt, (om nu någon orkade kolla in den). Det var nu dags för mellanmål och samla kraft för en ny transport följt av sträcka fyra som var cykel i terräng längs Poas väg. En maxinsatts som tog omrking en kvart. Efter ytterliggare en transport till Brattens badplats väntade middag och lite lapande i solen, dagen till ära var det 25 grader varmt och sol så tävlingsledningen fick vara in på två ställen längs vägen för att fylla vatten, det gick åt ca nästa 100 liter vätska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                     Rebecca, Frida, Saga och Linnea vid Brattens badplats

Sista specialsträcka var klassisk rullskidåkning från 365:an och upp genom byn i Bratten. En kortare sträcka innan det var dags att rulla hem till Lycksele.

Olivia Bartten multidag

                                                                                      Olivia Persson

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeter och Petters kommentar var att hade vi vetat att det skulle bli så här jobbigt så hade vi nog inte ställt upp. Efter en massa räknande kom multidagsgeneralen Ove fram till att lag Pierre segrade med tiden 57,33 två:a blev Lag Petter på 61,39 och Peters lag hade tiden 63,25. Detta är den totala tiden A3/A3 + var och en hade på specialstäckorna lägg där till ca 5 timmar A1 och A2 så är det inte svårt att förstå att det känns i kroppen. Några har nog sprängt gränser och alla har kämpat hårt. I Pierres lag ingick, Elina, Saga, Linnea, Marcus F, Carl, Johan F och Björn. Efter en efterlängtad dusch väntade kvällsfika på elevhemmet och världspremiär på Jonathan Ströms film om skidgymnasiet, (hans specialarbete). Vi tackar Jonte för en rolig och inspirerande film.

Nu kvarstår tre pass på terminen innan det är skolavslutning på torsdag, och en avlsutade sommarskidskola som arrangeras av åk 3 den 14-18 juni.

Paste your AdWords Remarketing code here