Fina tävlingar i Hudiksvall

I helgen har den tredje tävlingshelgen i Scandic Cup gått av stapeln i Glada Hudik. Många elever har gjort riktigt fina prestationer, några har gjort sitt livs hittills bästa lopp, medan andra är lite besvikna och blickar framåt mot nya tävlingar, precis som det brukar vara.

På lördagen kördes 5 och 10 km klassiskt. I D 17-18 blev det en riktigt bra dag för Lycksele skidgymnasium med 3 tjejer topp 9. Linn Svahn kom 5:a, Sandra Wiig kom 7:a och Ida Gustavsson 9:a.

Sandra gjorde ett kanonlopp!

Sandra gjorde ett kanonlopp!

Oscar Årebäck gjorde två starka insatser i helgen med en 19:e plats på klassiska loppet och 21:a plats på söndagens masstart.

Oscar var trött efter 15 km masstart skate.

Oscar var trött och nöjd efter 15 km masstart skate.

Söndagens masstarter i fristil i genomfördes i soligt vårvinterväder. Mattias Vesterlund i H 19-20 tog hem sin allra första seger på en cup-tävling! Han låg med i tätklungan hela loppet och när han kom in på det långa upploppet låg han tvåa hela 6 sekunder efter Max Novak. Då drog Mattias upp farten och lyckades lekande lätt spurta till sig segern. Grattis! Även Carl Schogster fick till ett bra lopp och slutade på 11:e plats.

received_1200456636653740

I den yngre herrklassen gjorde Tobias Lindman en strålande bra insats och slutade på 12:e plats. Han var riktigt nöjd med sitt lopp.

Tobias är riktigt nöjd efter målgång!

Tobias är riktigt nöjd efter målgång!

I D 17-18 öppnade Linn Svahn offensivt och i första varvningen låg hon på 2:a plats. Men det blev till sist inte någon pallplacering för Linn som slutade 5:a. Därefter kom bland annat Ida Gustavsson 10:a, Sandra Wiig 18:e och Ellen Holmgren på 23:e plats. Bra krigat!

Paste your AdWords Remarketing code here