Eleverna berättar om förra veckoslutets elevutbyte i Norge

Halv åtta packade vi skidbussen laddade för en lång bussresa med destination Mo i Rana.  Bussen blev långt ifrån full eftersom två av oss blivit klena under natten.

Vi som pallade trycket och for var Daniel ”lillen”Johansson, Peter ”peppe” Jönsson, Erik ”slugger” Öman, Pierre ”pirken” Bryntesson, Andreas ”hasse” Holmström, Jens ”jesse” Sehlan och Julia ”pullan” Nyström.

Till lunch var vi framme. Det blev en snabb lunch på skolan i Mo och medan vi väntade på att klockan skulle slå träning blev det en sväng ner på den uppsnackade sportaffären.

Passet denna dag blev ett fint A1 pass på bena efter Blåvägenloppsspåret där vi fick testa på den nya tuffare banläggningen. Efter ungefär 90 minuters åkning fick det räcka så då får vi dit vi skulle bo de två kommande nätterna och duschade. Vi bodde i Umbukta där starten för Blåvägeloppet låg.

På kvällen blev det inte mycket gjort alls. Vi åt chillade lite och åt igen. Standard!

Dag två började tidigt, redan klockan 7 skulle vi äta frukost för att 45 minuter senare bege oss med skidbussen från Umbukta ner till Mo igen för en teori lektion med eleverna på Mo´s VGS.

Sedan var det dags för den där salladen igen, innan vi for på vår kära sport affär igen för att anmäla oss till Lördagens tävling. Efter besöket på affär´n drog vi till skolan för att byta om till träningskläder för att fara ut på ett pass på den sjukt jobbiga Blåvägen banan. Passet blev relativt lugnt och de gick mest ut på att hålla igång kroppen och testa vallor. Efter passet drog vidare till boendet på Umbukta för att få i oss lite krubb och se på världscupen i Falun.

Resten av kvällen bestod av skidvallning och uppladdning inför Blåvägen loppet som skulle gå av stapeln morgonen där på.

Efter en stor frukost och lite skidtestning på lördagsmorgonen ställde sig 6 nervösa skidåkare på startlinjen för att få ge sig ut på det 45km långa spåret in till Mo i rana. Efter startskotet lyckades Pierre få en bra plats i en klunga som skulle jaga Rolf Einar genom hela loppet. Rolf Einar som tidigare gick på skidgymnasiet i Mo i rana skulle dock oslagbar och vann med en stor marginal i mål, men Pierre hade lyckat hålla ihop loppet bra och hade en spurtstrid om 2:a respektive 3:e plats som han tyvärr inte kunde vinna och slutade därför på en 3:e plats. Även Julia hade hållit ihop loppet bra och slutade på en stark 2:a plats i damklassen och kunde roffa åt sig 3000 nok.

#Blåvägenloppet #45km#Kötta#Jobbigtsomfan#Norge#finaplaceringar#göttväder# rivigtkaffe#havregrynsgröt#uppemedtuppen#k21#grundwax#peppelangavätska#roffetogtäten####

skidåkning på fjället

skidåkning på fjället

Lektion i träningslära

Lektion i träningslära

Fler bilder finns under rubriken bilder.

Paste your AdWords Remarketing code here