Dag 4 på sommarskidskolan

Regn träning regn!

Idag hade vi då tur med vädret i alla fall. Idag var det på förmiddagen dags för ett sprintpass på gocartbanan så vi tog bussarna dit (ca 15 min) och både på vägen dit och hem fick vi köra med vindrutetorkarna på för att se något genom regnet men under passet lyckades vi klara oss helt från regnet, SCORE! Under passet hade vi besök utav Johan Forsberg som lyckats mycket bra i vinter framför allt på sprint och fick bland annat med sig en nionde plats hem från junior VM. Han berättade i början av passet lite hur han brukade tänka och göra inför en sprint och visade några kurvtagningar som eleverna sedan fick prova på och sedan efter uppvärmningen blev det några tävlingslika intervaller där dem startade i heat och körde ett varv på banan. Alla kämpade super bra och de verkade som att de vart någre jobbiga pass tidigare på lägren.  Hur som helst efter heaten körde vi lite impulser som fick avsluta passet. Passet levererade många vurpor och många trötta ben, men eleverna verkar nöjda med träningen hittills i alla fall.

 

Efter en lång dusch åt vi ris och korvstroganoff och nu står redan alla klara 15 min innan fotografering och väntar funderar på om det inte vart så jobbig träning i alla fall!?

Sedan äre dags för erik och köra hårt med dem iaf.

Hugo

Hugo

Nora

Nora

Johan Forsberg och Marcus Lindberg

Ja nu på eftermiddagen så har vi kört igenom ett styrkepass + löpning. Vi körde styrkan i skolans bollhall där vi såg många slitna miner. Vi gick bland annat igenom Lyckseles styrketräningsprogram som vi använder oss av på sommaren då vi inte har tillgång till någon hall. Vi visade även några rörlighetsövningar som är väldigt bra för skidåkning. Fanns många stela kylskåp där bland oss, så dessa övningar är väldigt bra att köra lite nu och då! J

Efter styrkan så for de flesta ut på en löprunda som så småning om tog de slitna benen tillbaka till elevhemmet där de fick duscha, äta och vila upp sig för den viktigaste delen av sommarskidsskolan: GOKARTEN!!!

DSC_0641

Agnes, Irma och Thea ger järnet på styrkan

I kväll varit på gokartbanan och testat att race’a, köra på varanda, vinna, förlora och att ha kul. Efteråt var det många glada miner på alla förutom en viss Petter som vart snuven på segern på målrakan. Vi tackar Lybo för den fina sponsringen så vi kunde köra gokart och är mycket glada om vi får köra igen. Tack hej!

go-cart2

Det bjöds på täta dueller

Racer Hedda

Racer Hedda

Paste your AdWords Remarketing code here