Dag 3 på Sommarskidskolan

Förmiddagen har idag bjudit på fint väder och ett intressant och lärorikt rullskidpass, klassiskt, med teknikträning för ungdomarna. Passet började med uppvärmning som bestod av rullskidåkning bort till Norräng. Väl där så vart ungdomarna indelade i tre olika grupper, och efter det så fick de besöka tre olika stationer som bestod av stakning, diagonal samt stakning med frånskjut. På de olika stationerna fick ungdomarna hjälp av oss elever och tränare att förbättra sin teknik samt även en del allmänna tekniktips som de kommer ha stor nytta av framöver i deras skidsatsning. Idag har vi även haft förmånen att ha Jonna och Elina med som hjälp på passen.

Efter att teknikstationerna var avklarade var det dags att åka tillbaka mot elevhemmet. En del av oss elever valde att åka en bit längre för att passa på och få lite extra träning, och några av ungdomarna hängde med. När alla väl var tillbaka vid elevhemmet var det äntligen dags för lunch, som idag var pastagratäng.

På eftermiddagen hade det soliga vädret försvunnit och ersatts med rejält med regn. Som tur var så avtog regnet och under passet hann vädret bli bra igen, även om ungdomarna redan hade hunnit bli lite blöta. Passet bestod av en del med olika spänstövningar och spänsthopp, samt en del med riktigt tuffa stavgångsintervaller på en slinga efter skidspåret. Många av ungdomarna vart riktigt trötta och var nog väldigt glada när de äntligen var tillbaka på elevhemmet där de fick duscha och få i sig lite mat.

På kvällen hade Cathrine lite information om skidgymnasiet och Petter visade sedan teknikfilmer från förmiddagspasset där han gav feedback och kommenterade en del om vad som var bra och vad som behöver jobbas lite mer med.

bild                                                                        Teknikträning Klassisk teknik på rullskidor

bild2

Tjejerna i team Gunde står upprade för teknikinstruktionHugo+spän..

Hugo Eriksson spänstar på

Paste your AdWords Remarketing code here