Cupsammanställning Scandic Cup

Cupsammanställning Scandic Cup

Tävlingssäsongen är över för den här gången, och eleverna är redan i full gång med att sammanfatta och utvärdera året som har varit och börja planera och lägga upp träningen inför nästa säsong. Samtidigt njuter vi av vårsolen och fin skaråkning i Lycksele.

Den sista och avgörande tävlingen i Scandic Cup gick av stapeln i Gällivare under slutet av påsklovet. Gällivare bjöd på strålande vårvinterväder och spännande tävlingar. Först en kort skateprolog på fredagen och därefter en jaktstart på lördagen i klassisk stil. Några av skidgymnasiets största framgångar var bland annat en seger i prologen för Elina Rönnlund samt en 2:a plats för Marcus Fredricsson, 2:a plats för Linn Svahn och Rebecca Öhrn på jaktstarten, 4:e plats för Elina Rönnlund och Marcus Grate, 6:e plats för Fredriksson, 12:e plats för Linda Ström, 13:e plats för Sandra Wiig, som plockade 5 placeringar på jaktsatarten,  och 16:e plats för Tobias Lindman, som åkte upp sig från en 24:e plats i prologen. Helgens stora snackis blev Elinas tjuvstart på jaktstarten. Ungefär 1 sekund, som ledde till ett tidstillägg på 30 sekunder, och gjorde att hon tappade greppet som slutsegern i cupen.

Totalt i cupen tog skidgymnasiets elever 3 pallplatser, och två fjärdeplatser, och vi är riktigt nöjda över en bra säsong! Alla elever har kämpat hårt för att nå sina mål. Vissa har lyckats, andra inte, men vi vet att hårt jobba och målmedvetenhet lönar sig. Nästa år finns chans för revansch!

Såhär blev slutresultatet i Scandic Cup för några av våra elever:

I det totala sammandraget i D 17-18 kom Linn Svahn på 4:e plats. Trots en del problem med sjukdomar har hon hållit en stabil hög nivå, och känner vi henne rätt är hon nog sugen på att vara ännu längre upp i resultatlistorna framöver. Sandra Wiig slutade på 20:e plats totalt efter att ha avslutat säsongen betydligt bättre än den började. På 24:e plats kom Ida Gustavsson och på 27:e plats kom Hulda Forsberg.

I H 17-18 blev Jacob Stark totalt 29:a, tätt följd av Tobias Lindman på 31:a plats. Oscar Årebäck har haft en bra utveckling under säsongen och började plocka åt sig poäng på de 4 sista deltävlingarna i cupen och slutade på en 35:e plats.

I klassen D 19-20 blev säsongen en riktig succé för våra Lycksele-elever med en seger i cupen av Rebecca Öhrn, tätt följd av Elina Rönnlund på andra plats, endast 3 poäng efter! Stort grattis till en bra säsong! Linda Ström slutade på 22:a plats.

Sist men inte minst har vi herrar 19-20 där framgångarna också var stora med 3 killar topp 8! Marcus Grate blev tvåa totalt i cupen, Marcus Fredriksson 4:a och Mattias Vesterlund blev 8:a. Bra gjort och grattis till er! Jens Selahn blev 19:e och Carl Schogster slutade på 24:e plats.

Jakten är igång

Jakten är igång

Marcus interljuvas av speakern

Marcus interljuvas av speakern

 

Paste your AdWords Remarketing code here