Sprint i Ö-Vik

Under fredag eftermiddag/kväll har det körts sprint i Örnsköldsvik, närmare bestämt Nordisk juniorlandskamp och Scandic-Cup.

Föret växlade kraftigt under dagen vilket gjorde vallningen lite knepig, dagens stora fråga i herr klasserna var fäste under skidorna eller inte? Rätt svar blir nog både och, i H 17-18 verkar det helt klart som det rätta valet var blanka skidor men ju längre kvällen led ökade fukten i snön och skillnaderna mellan vallat och ovallat minsakde och till finalerna i H 19-20 skulle jag nog säga att vågskålen hade tippat över till fördel för skidor med fästvalla (förutsatt att man hittat rätt valla) men nog om vall och skidval och över till tävlingarna. För H&D 17-18 var det Nordisk juniorlandskamp som för de svenska åkarna också räknades som en deltävling i Scandic-cup. Detta betydde att det utöver de svenska åkarna även fans åkare från Norge, Finland, Estland och USA med i startlistan. Vilket självfallet medförde att det blev betydligt tuffare att kvala in till finalerna jämfört med en vanlig Scandic-cup, men två stycken Lycksele elever lyckades ändå slå sig in bland de 30 bästa. Wilma Jönsson gjorde ett jätte fint kval och gick in som 7:a, Carl Schogster klarade också gallringen i kvalet på en 27:e plats (Hulda Forsberg var precis utanför på en 33:e plats, 21:a i Scandic-cup om jag räknat rätt). I sin kvartsfinal fick Wilma inte fast skidorna riktigt lika bra som i kvalet men krigade sig in på en 3:e plats och slutade på 14:e plats totalt (10:a i Scandic-cup), Carl slutade fyra i sin kvart vilket gav en 18:e plats totalt och en fin 7:e plats i Scandic-cupen (hade varit spännande att se Carl som är en duktig stakåkare på skidor utan fästvalla).

19-20 klasserna ingår inte i den Nordiska juniorlandskampen och saknade där med utländska åkare men bjöd inte på mindre dramatik för den skull. Många Lycksele elever gjorde ett bra kval och gick vidare (Se resultat). William Strömberg var nära att staka sig till en semifinalplats men blev utslagen med minsta möjliga marginal (foto finish), Marcus Grate gick vidare från sin kvart och gav allt i en tät semifinal men fick ge sig till slut, Grate slutade 8:a totalt. Även Linnea Stark och Cecilia Mårtensson åkte jätte bra hela kvällen och tog sig båda till semifinal, Linnea var på håret att ta sig vidare till final men fick se sig knappt utslagen och slutade på en 7:e plats och Cissi gick in på 11:e plats. Linda Ström och Rebecca Öhrn övertygade i både kvart och semifinal och gick båda till final. i finalen gav Linda järnet inför hemma publiken och knep en fin 5:e plats, Rebecca fick en dålig start i finalen men bjöd på en formidabel avslutning och slutade på 2:a plats.

Rebecca och Linda

Rebecca och Linda

 

Paste your AdWords Remarketing code here