Söndagens tävlingar i Boden

Nu är vi hemma igen efter en rolig och spännande premiärhelg av Scandic cup i Boden. Det är alltid speciellt och nervöst med den första stora tävlingshelgen för säsongen och för ettorna extra spännande med den första stora tävlingen som junior. Det är skönt att få en bra start på tävlingssäsongen, men det är många tävlingar kvar och vissa behöver några tävlingar för att komma igång ordentligt, så det gäller att inte bli deppig och stressad om det inte går så bra som man vill. Söndagens tävlingar avgjordes över 5 km fristil för damer och 10 km för herrar. Arrangörerna hade lyckats få till en fin och tuff 5 km lång slinga där damerna åkte ett varv och herrarna två varv. Det är rätt så vanligt att man får snurra flera varv på kortare konstsnöspår, så det var kul med en lite längre bana.

Tävlingen inleddes med klassen D17-18 där Klara Abrahamsson, Ellen Holmgren och Ellinor Jakobsson alla lyckades placerade sig topp 30 och gjorde upp sinsemellan i en väldigt jämn kamp. Klara drog det längsta strået och slutade på 26:e plats, 2 sekunder före Ellen på 28:e plats och 4 sekunder efter henne kom Ellinor på 29:e plats. Det är jämt som ni ser och det gäller att kriga om varje placering. Jag tror att tjejerna tycker att deras lopp är klart godkända men de nöjer sig inte med detta, utan vill gärna klättra längre upp i resultatlistorna framöver. I den äldre damklassen D19-20 var Sandra Wiig den enda som var frisk och hon lyckades placera sig på en fin 21:a plats.

I herrarnas lopp i klassen 17-18 låg Simon Karlsson på 2:a plats i varvningen efter 5 km och i mål slutade han på 5:e plats bara 1 sekund till 4:e plats och 10 sekunder från pallen. Bra gjort Simon! Jonathan Dahlberg gjorde ett bra lopp och slutade på 30:e plats och Oscar Årebäck kom 32:a. De äldre herrarna bjöd på en spännande avslutning där Carl Schogster fick sitta i ledarsoffan en bra stund efter målgång och vänta med spänning på hur långt hans insats skulle räcka. Slutligen blev det en stabil 9:e placering till Carl, 25:e plats till Mattias Sundin, Tobias Lindman kom 26:a och Jakob Stark på 32:a plats.

Nu väntar snart ett välförtjänt jullov med en hel del träning och förberedelser inför nästa cup i Östersund 6-8 januari.

ellinor-boden

Ellinor Jakobsson in action. Foto: mamma Anna-Karin

img_1773

Simon krigar på och var nästan och nosade på en pallplacering.

img_1770

Emrik i banans tuffaste backe.

Carl trivs bra i ledarsoffan.

Carl trivs bra i ledarsoffan.

 

 

Paste your AdWords Remarketing code here