Sommarskidskolan dag 4.

Dagen började med stavgångsintervaller i Bocksliden där ledarna Mimmi och Cissi ansvarade för passet. Efter en lekfylld uppvärmning som bestod av svansleken och sprättande skidgång och lite tips delades ut av ledarna som eleverna utnyttjade väl.  Sen var det dags att ta sig an den brutala slalombacken som av många bergsbestigare jämförs med livsfarliga K2 berget. Intervallerna uppför slalombacken tog mellan sex till åtta minuter för eleverna som verkligen fylldes med mycket mjölksyra.

Elevernas starka vilja manade dem gång efter gång att plåga sig uppför backen som till en början verkade obestigbar i det kalla och regniga vädret. På sidan om denna intervall fanns en rolig sprintbana i backen som innefattades av lite maxlöpning som påminde om den ökända bananbanan på Tannberget som uppskattades av alla elever förra året.

Efter att många liter mjölksyra producerats och en total A3-tid som överskrider mångas normala längd på intervallpasset så blev många elever lättade av att ha genomfört Lycksele sommarskidskolas gruvsammaste pass.

Vi ledare på sommarskidskolan vill ge alla elever som genomfört detta pass en stor eloge för att de gjort det på ett så pass bra sätt trots dåliga förhållanden i väder och vind.

DSC_0604 Kristina och Fabian

DSC_0612Oskar och OlaDSC_0609Gustav och Arvid

Efter en god lunch så var det återigen dags för att ta sig ut i det kalla och blöta vädret i ett lugnare klassiskt A1 pass. Ledarna som ansvarade för det här passet var Erik och Elias. Rundan sträcktes sig bort mot Hedlunda. Lite inslag av teknik som eleverna kan behöva i framtiden gjorde passet fulländat. Eftersom vi är i slutet av lägret med många mil i benen så blev många trötta trots det låga tempot. När vi äntligen kom hem var det raka vägen in i duschen och efter det så väntade en varm middag av potatis och biff som välkomnades av eleverna som var hungriga som en flock vargar.

Nu äntligen har vi ledare tid att kika på fotbolls VM som har blivit lidande under denna vecka……

/Erik, Elias

Paste your AdWords Remarketing code here