Sommarskidskola Dag 3 fortsättning

Styrka och rörlighet

I eftermiddag körde vi gemensam styrka och rörlighet i sporthallen på tannbergsskolan. Många kroppar var lite trötta och slitna efter förmiddagens intervallpass på bananbanan.

Vi började värma upp med lek i from av svansleken, där alla får var sitt snöre som sätts fast i byxlindningen så alla får var sin svans. Tar man en svans av någon annan så hänge man bandet runt halsen, och tappar du den så tar man av sina man samlat på sig.

När alla var slut och färdiga med svansleken gick vi över till rörlighet, där Therese demonstrerade olympisk rörlighet som alla sedan fick följa med och göra själv också. En jättebra övning för hela kroppen där man verkligen ser var man är lite stel. Detta följdes upp av lite stretchning av hamstring-muskeln, där blir man lätt lite extra stel efter löpning och rullskidor.

Sedan på schemat kom några parövningarna som vi körde innan själva styrkan bara för att få med lite lek och skoj, bland annat körde vi lite 90 grader och lite skottkärran mm.

Själva styrkan bestod av åtta stationer där det var allt från plankan och ryggres till dips och fällkniven. Alla jobbade på bra och det blev ett kortare men ändå mycket bra pass.
Det kommer nu bli otrolig gott med en fet tacobuffé!
Ikväll kommer det nog bli ganska avslappnat och bara slappna av inför dagen som skall komma.

Med det säger jag god afton från Lse Sommarskidskola för denna dag!

/Johan

DSC_0316

Terese visar alla Olympisk rörlighet.

DSC_0337

Grabbarna försöker hänga på Linn.

DSC_0340

Norsjöbrudarna står sidoplanka.

DSC_0341

Jonna även hon i sidoplanka.

Paste your AdWords Remarketing code here