Scandic-Cup i Boden

En lång sprintdag är till ända. Det har under dagen körts klassisksprint i både Scandic-cup och Intersport-cup i Boden. Banan som det har tävlats på mätte 1,1km för damerna och 1,5km för herrarna med två stigningar tidigt, därefter ganska lätt åkt och till sist ett lång långt upplopp. Till följd av att banprofilen såg ut som den gjorde var det åtminstone i herrklassen många som valde att gå hela eller delar av tävlingen utan fästvalla, vilket tillförde ett lite extra spänningsmoment för dem som stod vid sidan av och tittade på.

Fler Lycksele elever gjorde bra kval. I D 17/18 gjorde Linn Svahn, Alice Helström, Klara Abrahamsson och Elinor Jacobsson fina prologer och gick vidare till eftermiddagens finaler. I H17/18 Gick Simon Karlsson och Oskar Årebäck vidare efter bra lopp. I D 19/20 gick Sandra Wiig vidare till finalerna (Sandra var förövrigt enda Lycksele elev i den klassen då resten av gänget tyvärr är sjuka). I H19/20 kvalade Carl Schogster och Mattias Sundin efter starka lopp in till fortsatt tävlande.

I kvartsfinalerna senare under dagen tog det idag tyvärr stopp för hela gänget. Linn kände av sin knäskada under prologen och valde att ta det säkra före det osäkra och kliva av, tävlingen där. Carl och Simon var båda inblandade i lite strul i sin respektive kvartsfinal och lyckades trots tappra försök inte reparera skadan och knippa någon av de två första platser som innebär avancemang till Semi. Mattias fick efter lite kubbning i starten en dålig utgångs position men gjorde från det läget ett klart godkänt lopp, Sandra hamnade i liknande läge då hon blev hindrad i första backen och tappade kontakten med tätklungan men gjorde därefter ett bra lopp. Alice, klara och Elinor gjorde alla riktigt bra instanser sina kvartsfinaler och var all med och högg på en plats i semifinal men tyvärr hade de inte riktigt den där sista lilla marginalen på sin sida idag och fick till slut se sig utslagen.

I morgon är det 5 och 10 km fristil som står på programmet.

Klara

Klara

Mattias (nr325)

Mattias (nr325)

 

 

Paste your AdWords Remarketing code here