JSM-Läger i Kalix mm..

Hemsidan har legat nere under en kortare period på grund av tekniskt strul, men skidgymnasiets verksamhet har inte legat nere för den skull det har snarare hänt en hel massa. Våra elever har både hunnit köra distanstävlingar i Scandic-Cup och distrikts stafetter i Falun och varit på uppladdningsläger inför JSM i Kalix.

Distans tävlingarna i Falun kördes på fina och riktigt utslagsgivande banor. Simon Karlsson gjorde ett fint lopp och tog en 10:e plats i H17/18, även Oskar Årebäck åkte riktigt bra och gick in på en 15:e plats i samma klass. Hulda Forsberg gjorde ett kanonlopp och blev 12:a i damer 19/20. Alice Hellström gjorde även en bra tävling och slutade på 14:e plats i D17/18.

Klockan 17:00 på måndag drog vi sedan iväg till Kalix för att köra ett uppladdningsläger för de elever som ska åka JSM om knappt två veckor. Kalix bjöd på riktigt fina förhållanden och eleverna har gjort ett kanon läger. Vi har nött många mil på de banor som det kommer att tävlas på under JSM, så elever kommer att känna sig som hemma när det väl drar igång för tävling. Vi har även kört kvalitets pass på sprintbanan där det slipats på taktiska och tekniska detaljer. Lite extra roligt var att Gällivare Skidgymnasium också var på läger i Kalix så att vi kunde köra lite tillsammans och eleverna fick möjlighet att träffa och träna tillsammans med sina kollegor från Gällivare.

Hulda efter 10km i Falun

Olivia Persson i Falun

Hanna Jonsson sträcker ut på de tuffa banorna på Lugnet

 

Alice Hellström och Oskar Årebäck under fartlekspasset på JSM bana för 5 & 10 Km klassiskt

Hedda Berglund och ett gäng tjejer från Gällivare kör fartlek

Från sprintpasset

Mer sprintträning

Paste your AdWords Remarketing code here