Fjärde dagen

På dagens schema så var det planerat ett sprintpass på go-cartbanan och eftersom att banan ligger en bit utanför Lycksele så transporterade vi oss dit med skidgymnasiets bussar. Passet bestod av impulser där syftet var att få testa på starter, kurvtagningar och frekvens i en slakmota. Efter att ungdomarna fått tips och tricks från vår hemliga gäst Marcus Fredriksson så var det dags för att utmana varandra i sprintheaten.

Marcus Fredriksson och Hulda instruerar om hur man ska tänka och göra för att ta en kurva på snabbast sätt.

Petter utmanar ungdomarna i en start.

Efter 5 rejäla sprintheat så avslutade vi med att kräma ur det sista vi hade kvar med 4 stycken 30/30 intervaller. Ungdomarna gjorde fantastiska insatser och gav verkligen järnet, roligt att se!

Emmi tar kurvan galant!

 

 

På eftermiddagen stod löpning A1 på schemat. Det fanns tre olika sträckor att välja mellan beroende på hur sliten man kände sig och ifall man hade några skadekänningar. Det är alltid extra viktigt att man lyssnar på kroppen när man tränar som mest. Det är så kul att se ungdomarna fundera över vilken sträcka som passar en bäst utifrån sina förutsättningar. (Självklart är det också roligt att se hur alla vill spänna bågen och få en tuff utmaning under passet).

Nu ser vi fram emot att besöka Gokartbanan ytterligare en gång ikväll för riktig Gokartkörning. Imorgon avslutas lägret med en spännande multidag och den klassiska myrfotbollen.

Vätskepaus.

En av grupperna ger sig iväg på den sista delen av längsta banan.

Vi vill även passa på att tacka en av våra sponsorer Coop Lycksele som ger oss energi både mellan och under passen. Tack för det!

Hulda läser kartan för att hitta rätt bland alla stigar.

Paste your AdWords Remarketing code here