Elevutväxling i Lycksele med funderingar på skidteknik

 Vid projektets sista elevutväxling så var temat, vilka skillnader har vi i svensk och norsk skidteknik.

Här presenterade Petter vår (skidgymnasiets) filosofi och hur vi ser på teknik samt hur vi tränar de olika åksätten både klassiskt och skate. De norska eleverna och tränare kunde samtidigt kommentera detta och presentera sin syn (norsk) på skillnaderna mellan de båda länderna. Vi kan konstatera att det finns vissa skillnader men att det inte är stora olikheter vare sig i tänkandet eller utförande. Under måndagens em var vi ute i spåret och videofilmade skateteknik i olika växlar (åksätt). Efter detta så blev det en träningsrunda där vi tittade på tekniken och kommenterade.

Tisdag morgon startade med styrketest där vi testar chins, femstegshopp/jämfota, dips, raka benlyft och brutalbänk. De norska eleverna var med på testerna och presterade goda resultat i paritet med de svenska eleverna.

Förmiddagen började med att vi tittade på gårdagens videofilmning där intressanta synpunkter kunde höras vilket gav både elever och tränare värdefulla tankar kring tekniken. Vi avsluta sedan med en härlig klassisk skidtur i Tannbergsterrängen i de fina skidspår som där finns till vårt förfogande.

Isak

Isak

                                                                      Utvärdering efter teknikträningen

Paste your AdWords Remarketing code here