Dag 2 på Sommarskidskolan

Dagen började med ett Rullskidpass Skate. Vi fokuserade på teknik och syftet med passet var att känna sig mer trygg på rullskidorna.Ungdomarna delades in i två grupper, den ena gruppen tränade på de olika växlarna medan den andra skulle åka en teknikbana. Efter halva tiden bytte man. Teknikbanan bjöd bland annat på slalomsvängar, kurvor, hopp och att kunna hitta balansen på ett ben. Banan visade sig vara en kul utmaning.

Vi hade tur med vädret till en början men vi hann inte undan innan regnskuren kom. Vi hoppas att regnet håller sig borta till det andra passet, då ska vi köra ett crosspass.

Nu blir det gott med lunch! Idag serveras spagetti och köttfärssås. Sen blir det att ladda inför crosspasset.

DSC_0361 DSC_0389

   Sinon och Albin ger järnet

Andra passet idag och tredje passet för lägret bjöd på ett ”vi hade i alla fall tur med vädret”. I oturen får vi säga, eftersom vädret inte vart speciellt bra någon av dagarna och bjöd på riktigt rejäla regnskurar idag både före och efter passet men gav oss uppehåll under hela vårt långa Crosspass som Viktor Carlallan Karlsson planerat. Vi började med rullskidor klassiskt några kilometer till de äntligen fick komma till sina löparskor de skulle byta till för att sedan transportera sig utan skidor den sista biten. Trots regnuppehåll var de flesta ändå blöta efter de blöta myrarna de hade plöjt igenom och vissa galningar(ni vet vilka ni är) till och med avslutat med ett härligt dopp i den mysiga och så omtalade TJÄRN!  Jag tror att calle lyckades med sitt pass med planering osv och med att göra ett jobbigt och svettigt pass efter passet då det vart många krampanfall både för elever och tränare, dock så vet jag inte om de ner gyttjade korridorerna, rummen och duscharna var med i beräkningen!;)

Efter nuggets till middag var det dags för eleverna att lugna ner sig ett tag och skärpa sina sinnen för en mycket givande teorilektion.

 DSC_0412Hela gänget på rullskidorna

DSC_0438

Det är väll inte Jonte som ska hålla i teknikträningen imorgon!?

DSC_0449

 Agnes, Hanna, Lovisa och Irma

DSC_0456

Isak, Linn, Johan och William

DSC_0473Badpojkarna

 

Tipp topp tommen opp

/Julia & Frida

Paste your AdWords Remarketing code here